Hi, mijn naam is Britt en ik heb het afgelopen jaar stagegelopen bij Webmyday als Online Marketeer. Ik volg de opleiding Ondernemerschap & Retail Management aan de Hogeschool Rotterdam. Een heel jaar stage lopen in het derde jaar van de opleiding hoor je niet vaak, maar ik heb nog nooit zoveel geleerd als in dit jaar bij Webmyday!

De stageperiode

Vorige jaar juli begon ik al met één keer per week meelopen bij Webmyday om alvast ingewerkt te worden en te wennen aan de werkzaamheden. Daarna begon mijn stageperiode in september voor drie dagen per week. Deze periode duurde tot januari en bestond vooral uit meewerken en onderzoek doen. Het meewerken vond ik het leukste. Ik mocht direct voor klanten aan de slag met SEO- en social media werkzaamheden. Daarnaast deed ik onderzoek voor mijn stageverslag. Dit onderzoek werd zowel intern en extern uitgevoerd. Aan de hand van dit onderzoek heb ik uiteindelijk een advies gepresenteerd.

Mijn advies werd gelukkig goedgekeurd waardoor ik kon beginnen met mijn tweede periode; het implementeren van mijn advies. Ik vond het ontzettend gaaf dat mijn onderzoek niet weg werd gestopt, maar dat er gehoor aan werd gegeven en dat ik het daadwerkelijk kon uitvoeren.

Het doel? De marketing van Webmyday oppakken en de klanten hierin centraal stellen. Het oogpunt? Bijdragen aan het verhaal dat Webmyday wilt vertellen. En zo begon ik deze implementatie.

Met de verhuizing in mijn achterhoofd heb ik mooie klantcases opgezet en content gemaakt voor de socials. Dit alles is gelukt met een tof eindresultaat! Natuurlijk ook met behulp van mijn collega’s, want zij waren er altijd voor mij als ik vragen had of als ik hulp nodig had.

Ervaring bij Webmyday

Ik kan Webmyday omschrijven als een fijne stageplek, waar je je direct thuis voelt. Er was een fijne werksfeer en dit zorgt ervoor dat je met motivatie aan je dag begint. Elke dag was er een gezamenlijke lunch, gingen we wandelen en hadden we op vrijdagmiddag de borrel. Ook de gezellige teamuitjes zorgen voor een fijne afwisseling met elkaar. Volgende week gaan we bijvoorbeeld gezellig padellen met elkaar!

Helaas zal ik Webmyday nu gaan verlaten, omdat mijn stageperiode is afgelopen. Na de vakantie zal ik starten met afstuderen. Dankzij Webmyday weet ik nu wat ik leuk vind, namelijk Online Marketing. Volgend jaar volg ik dan ook de Minor; Marketing in een Online Wereld. Ik kan niet wachten!

Vacature stagiaire

Oh, en we zoeken toevallig nog nieuwe leuke, enthousiaste stagiaires! Dus heeft mijn verhaal je enthousiast gemaakt? Neem dan contact op. Niet alleen voor een stage op de de Marketingafdeling, maar ook bij Websitebouw kan je terecht. Binnenkort zitten we in het nieuwe pand aan de Venuslaan, wat het nog een beetje leuker maakt!

Webmyday, bedankt en wie weet tot ziens!  

Gerelateerde berichten