Vandaag, 5 september, is het Duurzame Dinsdag. Een dag waarbij het belang van duurzaamheid wordt uitgelicht. Met de verhuizing naar ons nieuwe pand en de verbouwingen hebben wij ons volledig gericht op een duurzame toekomst. Hoe we dit hebben gedaan? Dat lees je hier in deze blog.

Nieuw kantoor

In juli zijn wij overgegaan naar ons nieuwe kantoorpand. Het oude woonhuis aan de Venuslaan in Dordrecht is omgebouwd tot een kantoorpand, maar ziet er van buiten nog steeds uit als een woonhuis. Door de leeftijd van het huis moest er veel verbouwd worden. Een perfecte kans voor ons om het volledig duurzaam te maken.

De verschillende duurzame keuzes

Het dak van het huis is voorzien van zonnepanelen. Door de hoeveelheid aan zonnepanelen kunnen wij uiteindelijk volledig van onze eigen opgewekte energie werken. Door ons werk dat wij uitvoeren verbruiken wij nogal wat stroom. De keuze voor zonnepanelen was dus niet meer dan logisch voor ons.

Daarnaast is het pand volledig gas-loos. Een hele klus gezien het een oud pand is, maar door de goede samenwerkingen tussen de verschillende installateurs die betrokken waren bij de verbouwing, is het wel gelukt. Doordat wij geen gas gebruiken zijn wij duurzaam bezig!

Naast het werken aan een gas-loos pand is er ook hard gewerkt aan de isolatie van het pand. Het gehele pand is voorzien van dubbel glas. Daarnaast is er veel isolatiemateriaal geplaatst door het hele pand heen. De goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte in de winter binnen blijft, maar zorgt er ook voor dat het in de zomer koel is. Alle keuzes die gemaakt zijn in het pand hebben ervoor gezorgd dat we van energielabel G naar energielabel A++ zijn gegaan! Een hele positieve vooruitgang!

Wil je meer lezen over de weg naar een duurzaam pand? Lees onze blog over onze samenwerking met Van Dijk Installaties. 

Toekomstplannen voor een later stadium

Onze initiatieven voor een duurzame toekomst zijn nog niet klaar. In een later stadium zal ook de tuin worden aangepakt. Hier gaan wij letten op een duurzame tuin. Omdat wij het belangrijk vinden ons steentje bij te dragen zal de tuin een groene tuin worden. Er zullen verschillende soorten bebossing komen in de tuin waardoor ook de natuur hier ruimte krijgt. Daarnaast draagt dit ook bij aan de diversiteit van de insecten.

Op de hoogte blijven van onze vervolgplannen? Blijf ons volgen voor meer updates!

Wij zijn joúw online marketing partij!

Wil je graag meer weten over over onze dienstverlening? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.
Onze specialisten helpen je graag verder!

Gerelateerde berichten