Klantrelatie Afbouwtotaal zorgt voor een goede akoestiek, door middel van systeemplafonds.

De samenwerking richting een stijlvol pand

Afbouwtotaal is al geruime tijd een fijne klant van ons. Naast de website die we voor ze hebben gebouwd, voeren we ook maandelijks online marketing campagnes uit. We hoefden er dus niet lang over na te denken om Afbouwtotaal als leverancier te kiezen voor onze systeemplafonds aan de Venuslaan.

De keuze voor systeemplafonds hing in eerste instantie wel aan een zijden draadje. In zo’n oud pand wil je uiteraard de meeste details van vroeger koesteren. De balken aan de plafonds zijn hier een goed voorbeeld van. Door de verzakkingen van het pand en de oude staat van de meeste balken, was het echter een grote klus om dit allemaal in originele staat te herstellen. Ook zou bij vervanging van de balken het verschil té groot zijn met de originele balken. Daarom hebben we besloten om toch voor systeemplafonds te gaan.

De voordelen

In het nieuwe pand is er een open ruimte met harde materialen. Dit kan zorgen voor een slechte akoestiek. Tijdens het bellen of vergaderen met meerdere personen, zou dit storend kunnen zijn. Een systeemplafond verbetert die akoestiek. Zeker in een ouder pand zijn er weinig akoestische materialen aanwezig. “Daarom viel de keuze op een beter systeemplafond met plafondpanelen die geluiden goed absorberen.”, vertelt Remon van Afbouwtotaal.

We hebben samen gekeken naar de akoestische eigenschappen van de panelen en bepaald wat geschikt was voor deze ruimte. Zo zijn we bij deze opties uitgekomen.

Het advies

Het gaat om ongeveer 400 vierkante meter systeemplafond en ongeveer 60 led-armaturen die Afbouwtotaal heeft geïnstalleerd. Hoewel ze vaker dit soort klussen klaren, geven ze aan dat deze opdracht anders is dan anderen vanwege het unieke pand. “Het is dan ook leuk om zo’n project daar te realiseren.”, aldus Remon.

De keuze voor een matzwart systeemplafond wordt tegenwoordig steeds vaker gemaakt omdat het zorgt voor een moderne, luxe uitstraling. “Het creëert zelfs een sfeer die lijkt op een horecaomgeving, wat heel prettig werkt.”

Voor sommige ruimtes is er echter toch gekozen voor een wit systeemplafond. Dit komt omdat in deze ruimtes het plafond wat lager is. Een zwarte kleur zou de ruimtes optisch kleiner maken.

De realisatie en oplevering

Het project heeft ongeveer een anderhalve week geduurd. Twee monteurs hebben voornamelijk het werk gedaan en zij kregen nog twee dagen ondersteuning van een andere monteur.

Remon: “Alles is naar wens verlopen. Het is natuurlijk leuk om samen met jullie zo’n project te kunnen realiseren. Normaal gesproken zijn wij klant bij jullie, maar deze keer was het andersom. Het is dus leuk om zulke dingen samen te kunnen doen.”

Het einde is in zicht en het duurt niet lang meer voordat we gaan verhuizen naar de Venuslaan. “We moeten nog het totale plaatje zien. Wij hebben onze werkzaamheden inmiddels uitgevoerd en alles is goed verlopen. Daar zijn we blij mee! Maar we zijn natuurlijk ook heel nieuwsgierig naar het eindresultaat”, vertelt hij.

“We zijn nieuwsgierig naar het eindresultaat”

Houd onze socials in de gaten om up-to-date te blijven rondom de verhuizing.

Wij zijn joúw online marketing partij!

Wil je graag meer weten over over onze dienstverlening? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.
Onze specialisten helpen je graag verder!

Gerelateerde berichten