Klantrelatie Ronic Elektrotechniek B.V. als specialist in het nieuwe pand!

De samenwerking richting flexibele werkplekken

Stroom en daarbij een stabiele internetverbinding zijn essentieel voor ons, als online marketingbureau. Het is van belang dat de aansluitingen op strategische plekken geplaatst worden, zodat de werkplekindeling altijd nog gewijzigd kan worden. Onze klant Ronic Elektrotechniek B.V. was voor ons dé partij die dit moest oppakken in ons nieuwe pand. “Leuk dat we nu wat voor jullie kunnen betekenen”, aldus Ralf Sint Nicolaas. Samen met Ralf vertellen we je graag meer over onze plannen!

Het advies

Gezien toekomstige groei is het ons doel om een flexibele werkplekindeling te hebben in het nieuwe pand. Ronic heeft dit plan ontworpen en is bezig met de uitvoering van alle data- en stroomaansluitingen.

Ralf legt uit dat dit een uitdagende opdracht is vanwege het feit dat het om een oud pand gaat. “Dat maakt het juist leuk! Oude panden in Dordrecht hebben meestal weinig elektrische voorzieningen en tegenwoordig kunnen we niet zonder. Als marketingbureau hebben jullie dit zeker nodig.” Ralf vertelt dat je altijd creatief moet zijn om leidingen uit het zicht te kunnen leggen. “We hebben het geluk dat de binnenkant van het pand geheel is vernieuwd. Hierdoor konden we alles vanaf nul opbouwen en vernieuwen, wat het eigenlijk een stuk makkelijker maakte.”

De verplichtingen

Vanuit de verzekering zijn we verplicht om elke vier of vijf jaar een inspectie plaats te laten vinden. Een inspectiebureau controleert de veiligheid om eventueel brandgevaar uit te sluiten. Denk aan de aantasting van kabels, door bijvoorbeeld knaagdieren, of door het veelvuldig gebruik van verlengsnoeren, die weer brandgevaarlijk kunnen zijn. De keuring zal niet door Ronic uitgevoerd worden, omdat dit een onafhankelijke organisatie moet zijn.

De realisatie en oplevering

Ronic heeft de werkzaamheden opgedeeld in twee delen. Het eerste deel betreft de ruwbouw, zoals het trekken van leidingen, kabels en draden. Hierna volgt een periode waarin de rest van het pand wordt afgewerkt. Tijdens deze periode worden tegels gezet en wanden afgewerkt, zodat hierna met fase twee gestart kan worden: de afmonteerfase. In deze fase worden de datakabels aangesloten, stopcontacten en lichtpunten afgemonteerd, de groepenkast vervangen en de voeding voor de apparaten (keuken/airconditioning/warmtepompen) verzorgd. Zo zorgt Ronic ervoor dat alles gaat werken en op de juiste plek zit.

Een uitdaging was de hoofdaansluiting van de elektra, omdat een oud woonhuis niet zoveel capaciteit nodig heeft. Voor de verduurzaming van het pand was echter meer elektra nodig, ook omdat er van het gas afgestapt wordt. De capaciteit moest daardoor vergroot worden. Er was al een glasvezel internet aansluiting aanwezig in het pand, zo kunnen we ons werk supersnel uitvoeren!

“Door de overgang van woonhuis naar kantoorpand, was er meer capaciteit nodig.”

Waar staan we nu?

Het project duurt gemiddeld twee tot twee en een halve maand. Tot nu toe verloopt alles volgens planning en is de ruwbouw fase afgerond. Er kan bijna aan de afmonteerfase begonnen worden.

Ralf: “Het is echt een leuk project waar we trots op zijn! Wij zijn ooit eens op zoek gegaan naar een nieuwe website, dus dan is het leuk om een jaar later door jullie benaderd te worden of wij wat voor jullie kunnen betekenen.”

Houd onze socials in de gaten om up-to-date te blijven rondom de verhuizing.

Wij zijn joúw online marketing partij!

Wil je graag meer weten over over onze dienstverlening? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.
Onze specialisten helpen je graag verder!

Gerelateerde berichten