Klantrelatie van Dijk Installaties B.V. als installatiespecialist voor het nieuwe pand!

De samenwerking richting een duurzaam pand

Dagelijks wordt er keihard gewerkt aan ons nieuwe bedrijfspand aan de Venuslaan om ervoor te zorgen dat we dit jaar nog vanuit ons droompand kunnen werken! Het pand wordt volledig gerenoveerd en dit wilden wij graag zoveel mogelijk doen met onze eigen klanten! Sinds 2016 werken we al samen met Van Dijk Installaties. Wij hebben hun website gemaakt, onderhouden het en vernieuwen deze de komende maanden. Ook hebben we diverse online marketing werkzaamheden verricht. De airco’s op onze huidige locatie worden onderhouden door Van Dijk Installaties. Zo’n mooie samenwerking moest natuurlijk verlengd worden!

Samen met Mark van Dijk van Van Dijk Installaties vertellen we je graag meer over onze plannen!

“Een oud monumentaal pand met de modernste en nieuwste installaties”

Het advies

Voor het nieuwe pand willen we graag de perfecte klimaatinstallatie creëren. Van Dijk Installaties heeft dit voor ons uitgedacht en is momenteel bezig met het realiseren hiervan. Ze hebben precies de invulling gegeven, zoals zij dat zelf ook zouden doen. De meest moderne technieken zijn gebruikt. Vaak wordt er voor een budget cv-ketel gekozen, op de ouderwetse manier, zodat je geld bespaard. Wij hebben hier bewust niet voor gekozen. Op langer termijn is juist onze keuze duurzaam en geld besparend.

We willen per ruimte de juiste temperatuur in kunnen stellen en deze kunnen koelen én verwarmen. De uitdaging? Dit mooi in het interieur verwerken. Dit wordt gerealiseerd door de apparatuur zoveel mogelijk uit het zicht te houden door strakke buizen en kanaalroosters voor frisse lucht.

De verplichtingen

Er zijn eisen voor de hoeveelheid lucht in een (werk)ruimte. Daarom komen er in ons pand CO2 sensoren te hangen. Hoe meer personen in de ruimte, hoe meer er geventileerd zal worden, zodat er genoeg schone zuurstof in de lucht zal zijn. Dit vonden we heel belangrijk, omdat we onze medewerkers in een gezonde omgeving willen laten werken. Ook zullen we van het gas afstappen. Gasloos is uniek. Zeker bij een groot en oud pand. Met behulp van Van Dijk Installaties kunnen we dit realiseren. Er zal extra elektravermogen voor terugkomen. Dit kan gerealiseerd worden door zo veel mogelijk energie op te wekken door middel van zonnepanelen. Het is ideaal dat je de opgewekte energie direct kan verbruiken, zodat de energie niet opgeslagen hoeft te worden.

“Gas-loos is uniek in dit soort grote historische panden”

De realisatie en oplevering

Mark geeft aan dat de samenwerking tot op heden perfect verlopen is. “Alles was van tevoren goed voorbereid en er is veel aandacht besteed aan het ontwerp en de tekeningen.”

En juist de voorbereiding is zo essentieel voordat het monteren begint. Het project moet goed gecoördineerd worden door alle partijen. De aannemer (Bakker Montage), de elektricien (Ronic Elektrotechniek) Van Dijk Installaties en Webmyday. Installaties voor verduurzaming hebben een lange levertijd. Daarom hebben we al vroeg in het proces gezamenlijke keuzes gemaakt.

Mark: “Van Dijk Installaties is trots op de realisatie van de leidingen. Om alle installaties aan te sluiten op de warmtepompen was een uitdaging, omdat het een oud pand betreft. Doordat alles gasloos wordt, kwamen er extra leidingen bij. Denk hierbij aan de gehele vloerverwarming, die gebruikt wordt als basisverwarming, en de airconditioning als bijverwarming. Dit samen met de ventilatiekanalen van de warmte-terugwin-units en alle verdere elektriciteitsleidingen, zorgde voor een hele puzzel.”

De (duurzame) toekomst

Als het pand volledig af is, verzorgt Van Dijk Installaties ook het onderhoud. Eén keer per half jaar zien we Van Dijk Installaties weer in het pand. Dan worden de nodige werkzaamheden uitgevoerd. Denk hierbij aan het vervangen van de filters van de airco’s en de warmte-terugwin-units. Daarnaast worden de binnen- en buitenunits schoongemaakt, net als de warmtepomp. Omdat er veel energie nodig is, om aan de behoefte binnen te kunnen voldoen, is structureel onderhoud heel belangrijk. Het pand blijft hier veel energiezuiniger door en toekomst proof!

Waar staan we nu?

Als de isoleringen straks worden gerealiseerd, kan Van Dijk Installaties starten met de afmonteerfase.  Al het voorbereidende werk is al getroffen. Qua planning loopt het op dit moment goed. “Dat het een oud monumentaal pand is, maakt het helemaal bijzonder.” Aldus Mark.

“Als alles er strak uitziet, alles perfect werkt en Webmyday tevreden is, dan zijn wij dat ook”

Houd onze socials in de gaten om up-to-date te blijven rondom de verhuizing.

Wij zijn joúw online marketing partij!

Wil je graag meer weten over over onze dienstverlening? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.
Onze specialisten helpen je graag verder!

Gerelateerde berichten