Google is niet meer te missen in onze dagelijkse bezigheden. We gebruiken het bijna overal voor; om te kijken wat voor weer het morgen wordt, om te zien hoe laat het aan de andere kant van de wereld is of om een bepaalde verkeersroute op te zoeken. Maar Google heeft veel handige functies die het zoeken makkelijker maken. Vaak moet je deze net even weten, daarom hebben wij er een aantal op een rijtje gezet!

Woordenboek

Als je vroeger de betekenis van een bepaald woord wilde weten, zocht je dat op in het woordenboek in de kast. Tegenwoordig typ je dit in en krijg je nog geen seconde later verschillende sites te zien waar de definitie staat uitgelegd. Maar wist je dat je niet eens op zo’n site hoeft te klikken om te weten wat het woord betekent? Het enige wat je hoeft te doen is ‘definitie’ voor het woord dat je wilt weten te zetten, en Google geeft automatisch de betekenis. Natuurlijk weet Google dit niet zelf, maar haalt de betekenis uit Wikipedia of een andere encyclopedie. Het zorgt er wel voor dat je niet meer hoeft te klikken op een bepaalde woordenboek site. Handig!

Valuta’s omrekenen

Ben je wel eens op vakantie geweest naar een land met een andere munteenheid? Dan zal je dit vast meerdere keren hebben gedaan; valuta’s omrekenen via Google. Het enige wat je hoeft te doen is ‘x dollar in euro’ in typen, waarbij de x dan natuurlijk staat voor het bedrag in dollars wat je wilt omrekenen. Google laat je dan direct zien wat de omgerekende prijs is in euro’s, volgens de huidige koers. Dit trucje kan natuurlijk ook andersom, als je van euro naar dollar wilt berekenen. Dit scheelt weer een bezoekje aan een valuta site!

Wereldklok

Om te kijken wat de tijd in een bepaald land in een andere tijdzone is, vraag je waarschijnlijk Google om hulp. Ook voor deze zoekfunctie is er een handige manier om sneller en eenvoudiger de actuele tijd in een bepaald land te zien. Het enige wat je hoeft te doen, is ‘tijd Sidney’ in te typen bij Google en je krijgt direct te zien hoe laat het daar is. Wil je weten hoe laat het op een ander moment van de dag is? Typ dan ‘12:00 CET in Sydney’. In één oogopslag heb je de tijden van andere tijdzones voor je!

Rekenmachine

Ook om een lastige som uit te rekenen, pakken we tegenwoordig geen rekenmachine meer zoeken we vaak op Google naar een site om dit te berekenen. Toch kan dit nog sneller! Je kunt namelijk de som die je wilt weten, direct intypen bij Google. Je typt bijvoorbeeld ‘290/34’ en je krijgt het antwoord van Google te zien! Misschien wist je dit al lang, maar was je ook al bekend met het feit dat Google een lastige formule voor je kan uitrekenen, en zelfs grafieken kan tekenen? Vul je wiskundige formule maar in en Google laat het je zien!

Songteksten

Je kent het wel, je kunt een bepaald nummer helemaal meezingen, maar één stukje versta je nooit. Als je toch wilt weten wat er gezongen wordt, zoek je de songtekst op via Google. Vaak kom je dan allerlei sites tegen waar de tekst van het hele liedje staat uitgeschreven, maar wist je dat Google een eigen dienst heeft in het verhuur van onder andere muziek? Hierdoor heeft Google de teksten van heel veel nummer zo voor je paraat. Het enige wat je hoeft te doen is ‘songtekst’ voor de naam van het nummer toe te voegen, en je hebt hem! Voor Nederlandse nummer is deze functie helaas nog behoorlijk beperkt, maar ook er worden steeds meer Nederlandse songteksten toegevoegd.

Bioscoopagenda

Eindelijk draait die film waar je al zo lang op wacht in de bioscoop, nu wil je natuurlijk gelijk weten waar en hoe laat je hem kan zien. Om dit op te zoeken, typ je ‘wanneer draait Bohemian Rhapsody’ en voilà, je hebt de plaatsen met de bijbehorende tijden bij jou in de buurt direct in één overzicht voor je. Je kunt zelfs al kijken naar de tijden en plaatsen van de volgende dag en de 2 dagen daarna, zodat je ook een bioscoopbezoekje vooruit kunt plannen. Ideaal toch?

Boekenindex

Wanneer je een boek leest waarin je zo wordt meegenomen in het verhaal, is de kans groot dat je meer van deze schrijver wilt lezen. Je kunt natuurlijk naar sites als Bruna.nl gaan, waar je waarschijnlijk wel zult vinden wat je zoekt. Toch heeft Google hier ook een hele handige functie voor waardoor je in één oogopslag al het werk van je favoriete schrijver of schrijfster kunt vinden. Wat je intypt in de zoekbalk is ‘boeken van …’ waarbij op de puntjes natuurlijk de naam komt. Je krijgt dan direct een overzicht te zien met alle boeken die ooit door deze persoon zijn geschreven. Wil je wat algemener zoeken? Ook dit kan! Typ bijvoorbeeld een bepaald genre in zoals ‘horror boeken’ en je krijgt een mooi overzicht van boeken uit dit genre.

Grappige functies

Tot slot zijn er ook veel functies waar je eigenlijk niks aan hebt, maar grappig zijn om te weten. Wist je bijvoorbeeld dat je boter kaas en eieren kunt spelen op Google? Typ het maar in en er wordt direct een spel gestart. Je kunt zelfs de moeilijkheidsgraad bepalen! Wat ook leuk is om eens op te zoeken, is ‘fun fact’. Als je dit intypt, krijg je een random feitje (in het Engels) te zien. Hier heb je waarschijnlijk helemaal niks aan, maar wel leuk is als je even wat afleiding nodig hebt. Ook zijn er een aantal grappige opdrachten die je Google kunt geven. Typ bijvoorbeeld is in: ‘do a barrel roll’ of ‘zerg rush’ en kijk wat er gebeurt!

Ronald van der Veere
Online Marketeer

Kom je er zelf niet uit of heb je nog vragen?

Wil je graag meer weten over over dit onderwerp? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.
Onze specialisten helpen je graag verder!

Gerelateerde berichten