Wat doet het voor mijn website? Voordat we deze vraag gaan beantwoorden, is het belangrijk om precies te weten wat SEO eigenlijk is. SEO staat voor Search Engine Optimization, of zoekmachine-optimalisatie in het Nederlands. SEO is een verzameling van technieken.

Deze technieken zijn gericht op het optimaliseren en verbeteren van je website of webshop voor de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Alle (onbetaalde) technieken die ingezet worden om de waarde van je website te vergroten vallen veelal onder SEO.

Maar waarom is SEO zo belangrijk?

Als ondernemer wil je klanten werven, producten en/of diensten verkopen en informatie verzamelen, maar om dit allemaal te kunnen, heb je eerst bezoekers nodig op je website. En wat doet een bezoeker voordat hij op je website komt? Googelen! Iedereen doet het! We zoeken op internet naar een product of dienst door gebruik te maken van zoekmachines.

Vervolgens klikken we op één of meer van de getoonde resultaten om door te gaan naar de website of webshop. Maar hoe zit het met deze getoonde resultaten in de zoekmachines? Deze komen er natuurlijk niet uit het niets. Dit gebeurt door middel van SEO.

Door een gedegen aanpak van SEO komt je website stapje voor stapje hoger in de zoekresultaten. Die hogere posities binnen de zoekresultaten zorgen maand na maand voor nieuwe bezoekers op jouw website. Dat kan oplopen tot honderden of duizenden, zonder dat je ervoor hoeft te betalen!

Een goede, dus hoge positie in de zoekresultaten van Google is eigenlijk van essentieel belang voor het succes van jouw online business. De eerste 5 zoekresultaten ontvangen 68% van de kliks.

Kelly Bijl
Online Marketeer

Kom je er zelf niet uit of heb je nog vragen?

Wil je graag meer weten over over dit onderwerp? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.
Onze specialisten helpen je graag verder!

Gerelateerde berichten