Instagram blijft innoveren. Zo hebben zij onlangs Instagram Reels gelanceerd, maar het volgende pareltje staat al klaar. Instagram heeft dit keer ‘Guides’ bedacht. In mei heeft Instagram ons al warm gemaakt met het nieuws dat ze bezig waren met de ontwikkeling van Guides. Maar wat is het? Wat kan je ermee? Hoe maak je er gebruik van? In deze blog ga ik je alle ins en outs van het nieuwe Instagram Guides vertellen.

Wat is Guides?

Guides kan het beste worden vergeleken met een blog. Maar dan in een miniversie. Je vult deze blog door middel van eerder geposte content op Instagram. Heb je bijvoorbeeld een tip weggegeven? Dan kan je deze tip toevoegen aan guides en deze vervolgens uitbreiden naar een hele lijst met tips. Wanneer je meerdere berichten in Guides hebt gezet, komt het er een beetje uit te zien zoals Pinterest. Je creëert als het ware een bord met allerlei informatie. Denk hierbij aan tips, inspiratie en informatie.

Hoe werkt het?

Via je Instagramaccount kun je Guides gebruiken. Dit doe je door op het plusje te klikken op  je profiel. Vervolgens kies je voor Guides. Je hebt de mogelijkheid om 3 verschillende type guides toe te voegen. Namelijk: plaatsen, producten en berichten.

  • Plaatsen: specifieke locaties die jij onlangs hebt bezocht en wilt uitlichten in Guides
  • Producten: wanneer je producten via Instagram verkoopt, kan je met Guides de producten promoten.
  • Berichten: je kunt ook een bepaald Instagrambericht onder de aandacht brengen. Zet je belangrijkste berichten in Guides.

Instagram Guides opzetten

Stap 1

Zoals hierboven genoemd, kun je uit verschillende type Guides kiezen. Wanneer je het type Guide hebt gekozen, bepaal je het onderwerp. Denk hierbij aan tips, blogs en collages.

Stap 2

Verzin wat je wilt vertellen over je onderwerp. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor tips, bedenk dan welke tips je wilt delen.

Stap 3

Verzamel berichten over het onderwerp. Heb je al eerder berichten gedeeld over het onderwerp? Dan kan je die toevoegen aan Guides. Je kunt ook berichten van andere accounts toevoegen aan Guides. Handig als je bijvoorbeeld samenwerkt met partners.

Stap 4

Heb je nog meer berichten die je wilt toevoegen aan Guides? Dan moet je deze eerst publiceren op Instagram. Vervolgens kun je de berichten toevoegen Guides.

In deze 4 stappen hebben ik je kort uitgelecht hoe je Guides kunt gebruiken. Ik begrijp dat je als ondernemer druk genoeg bent. Daarom staan de medewerkers van Webmyday klaar om je op het gebied van social media te ondersteunen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Bel gerust of kom langs om de mogelijkheden te bespreken onder het genot van een bakje koffie.

Kelly Bijl
Online Marketeer

Kom je er zelf niet uit of heb je nog vragen?

Wil je graag meer weten over over dit onderwerp? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.
Onze specialisten helpen je graag verder!

Gerelateerde berichten