Je bent vast wel eens op een website terecht gekomen, die zoveel tekst bevatte dat je door de bomen het bos niet meer zag. Of wellicht heb je van verschillende bezoekers te horen gekregen dat jouw website iets té informatief is ingesteld. Hoe kan je dit veranderen en de aandacht van de bezoeker op jouw website blijven behouden? In deze blog hebben wij de belangrijkste redenen waarom het hebben van foto’s op je website essentieel is op een rijtje gezet.

1. Bezoekers kijken eerst naar de foto’s

De voornaamste reden waarom foto’s op de website zo belangrijk zijn, is omdat het de aandacht van de bezoeker trekt. Het is het eerste waar de bezoeker naar kijkt om er zeker van te zijn dat hij op de juiste pagina terecht is gekomen. De bezoeker scant als het ware jouw website en zodra de foto’s hem/haar aanspreken, gaat hij beginnen met het lezen van de tekst.

2. Foto’s bepalen de sfeer van de pagina

Een andere reden waarom foto’s zo belangrijk zijn op je website is omdat ze sfeer toevoegen aan de pagina’s. Door deze sfeer kun je de bezoekers een bepaald gevoel overbrengen, waardoor ze eventueel eerder over kunnen gaan tot verkoop. Het is dus van belang dat je goed nadenkt over welke foto, je op welke pagina plaatst.

3. Foto’s bepalen de indruk die de bezoeker krijgt van jouw bedrijf

Als je foto’s laat zien van je werk, je professionaliteit en de klantgerichtheid van jouw bedrijf, krijgen de bezoekers van jouw website die indruk ook van jouw bedrijf. Het tegenovergestelde kan ook werken. Als je helemaal geen foto’s toont op de website, kunnen bezoekers geen of een slechte indruk van jouw bedrijf krijgen. En laten we nu eerlijk zijn… als je een professional bent in je werk, wil je toch ook professioneel overkomen op de website?

Haley van der Vliet
Fotograve

Kom je er zelf niet uit of heb je nog vragen?

Wil je graag meer weten over over dit onderwerp? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.
Onze specialisten helpen je graag verder!

Neem contact op

Gerelateerde berichten