Het begrip responsive webdesign heb je vast wel eens voorbij horen komen. Dit is namelijk erg belangrijk als het gaat om de gebruiksvriendelijkheid van je website. Maar wat is het nou eigenlijk precies, en waarom is dit zo belangrijk? In deze blog leggen we het allemaal aan je uit!

Wat houdt het in?

Tegenwoordig zijn er steeds meer apparaten waarmee je op internet kunt komen. Voorheen kon dit alleen met een computer of laptop, maar nu hebben we ook tablets en smartphones. Al deze apparaten hebben natuurlijk andere afmetingen. Een responsive website houdt simpel gezegd rekening met de afmetingen van het scherm waarop de bezoeker de website bezoekt. Dit betekent dat je op elk apparaat de website kunt bekijken, en deze er altijd netjes uit blijft zien.

Waarom is het zo belangrijk?

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat het uiterlijk van een website enorm zwaar weegt voor het gevoel van de bezoeker. Dankzij een responsive design blijft je website er mooi en professioneel uit zien, op welk apparaat je website bezoeker deze ook opent. Daarnaast is natuurlijk ook de functionaliteit een belangrijk punt. Bij een website die niet responsive is, zie je vaak dat de hele lay-out van de website verspringt als deze op bijvoorbeeld een smartphone geopend wordt. Hierdoor kunnen stukken tekst wegvallen, of is het zelfs niet meer mogelijk om belangrijke knoppen zoals een offerte aanvraag te gebruiken. Zo loop je conversies mis!

Daarnaast is het ook goed om te bedenken dat er een flinke verschuiving is van desktop naar mobile. Dit betekent dat steeds meer mensen het internet op hun smartphone gebruiken. Hierdoor wordt het uiteraard nog belangrijker om je website responsive te maken, omdat hoogst waarschijnlijk de meeste bezoekers via hun telefoon binnen komen!

Zorg dat je responsive bent!

Tot slot is het ook goed om te weten dat niet alleen je websitebezoekers het fijn vinden dat ze op elk apparaat je website kunnen bezoeken, ook Google vindt dat! Sinds 2015 zijn de algoritmes van Google zo ingesteld, dat mobielvriendelijke websites hoger in de zoekresultaten naar voren komen. Zorg dus dat je site responsive is!

Gerelateerde berichten