Goede foto’s op je website staan natuurlijk super professioneel. Het is dan ook een enorm belangrijk onderdeel van je communicatie. Foto’s trekken namelijk de aandacht van de bezoeker en mensen willen graag zien wat je doet. Maar hoe kom je nu aan goede foto’s? En hoe kan je dit als ondernemer zelf doen? In dit blogbericht geef ik je tips & tricks.

Waarom zijn goede foto’s op je website belangrijk?

Het doel van goede foto’s is de bezoeker direct een idee geven waar uw business over gaat. De eerste indruk is immers alleszeggend. Zoals al eerder gezegd trek je hiermee de aandacht van de bezoeker en kunnen zij in één oogopslag zien wat jouw corebusiness is. Natuurlijk vertel je je klanten over jouw dienstverlening in de tekst, maar één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Let er wel op dat jouw teksten niet te lang zijn, want dan verliest de lezer zijn aandacht. Een goede verhouding van beeld en tekst zal ervoor zorgen dat de bezoeker op uw website blijft. Daarom is goede content (copywriting) en vormgeving nét zo belangrijk.

Beelden voor Social Media

Wanneer je mooie foto’s op je website hebt staan, geven deze jouw website natuurlijk gelijk een super toffe en professionele uitstraling. Dit wil je ook doortrekken op jouw social media kanalen zoals Instagram en Facebook. Wanneer alles klopt hebben bezoekers sneller de neiging om je website te bezoeken. Zo kun je de foto’s die gemaakt worden voor je website ook gelijk gebruiken voor je social media berichten. Een win-win situatie!

Hoe kom ik aan goed beeldmateriaal?

Er zijn verschillende manieren om aan goed beeldmateriaal te komen? Je kunt afbeeldingen online vinden, zelf creatief aan de slag gaan of foto’s laten maken door een professional.

Stockfoto’s

Zo zou je kunnen kiezen voor stockfoto’s. Het voordeel hiervan is dat er voor ieder beroep of dienst wel dergelijke foto’s te vinden zijn. Helaas mis je dan wel het persoonlijke aspect waardoor klanten voor jou zouden kiezen. Daarnaast is er maar een beperkt aanbod aan gratis rechten vrije foto’s beschikbaar en heeft je concurrent toegang tot dezelfde foto’s. De grootste afbeeldingenbank is Shutterstock met meer dan 400 miljoen afbeeldingen. Daarnaast hebben Adobe Stock, GettyImages en Pexels ook een grote database aan stockfoto’s.

Zelf foto’s maken

Wanneer je ervoor kiest om zelf foto’s te maken is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen en je af te vragen wat je allemaal op de foto wilt zetten. Voorafgaand aan het fotograferen is het goed om op de volgende punten te letten die hieronder beschreven staan.

5 tips voor goede foto’s

Natuurlijk daglicht is your best friend: fotograferen betekent letterlijk ‘schrijven met licht’. Daarom is licht het belangrijkste onderdeel van je foto. Dit kun je vinden in de buurt van het raam of door naar buiten te gaan. Fotografeer je personen? Dan is het goed om op te letten bij fel zonlicht. Hierdoor kun je dichtgeknepen ogen en harde schaduwen krijgen.

Maak gebruik van de regel van derden: dit is een compositieregel die gebruikt wordt tijdens fotografie, maar ook door kunstschilders. Verdeel de afbeelding in 9 gelijke vlakken met twee horizontale en twee verticale lijnen. Hierbij is het belangrijk dat je het onderwerp van de foto niet in het midden plaatst, maar juist rond een van de vier kruispunten. Je zult zien dat dit wonderen doet voor je foto!

Maak gebruik van een statief: Heb je last van onscherpe foto’s? Dit heeft te maken met de sluitertijd die je gebruikt. In een donkere ruimte heeft de camera meer licht nodig om het onderwerp goed vast te leggen. De sluiter zal hierdoor langer open moeten staan. Het gevolg hiervan is dat wanneer je foto’s uit de hand neemt je last krijgt van bewegingsonscherpte. Je kunt je camera namelijk niet meer dan 1/3 seconde lang stilhouden. Gebruik daarom een statief, zodat de camera op dezelfde plek blijft en je foto’s niet bewogen zullen zijn.

Reinig je lens: Voordat je de foto’s gaat maken is het goed om even een doekje over je lens te halen. Zo blijft je lens mooi schoon en is de kwaliteit van foto’s direct beter.

Nabewerking van je foto’s: het verschil tussen een gewone foto en een geweldige foto kan in de nabewerking worden behaald. Zo kun je aan de slag met Lightroom en Photoshop om foto’s op te lichten en aanpassingen te verrichten waardoor jouw foto de echte wauw factor krijgt.

Heb je niet veel ervaring met het nemen van foto’s raden? Dan is er veel oefening nodig! Je kunt het natuurlijk ook helemaal uit handen geven aan een professionele fotograaf. Een fotograaf weet precies hoe de beste foto gemaakt wordt, op zowel technisch als creatief vlak. Investeer in foto’s en je zult zien dat deze een enorme waarde leveren aan jouw communicatie.

Een professionele fotograaf inhuren

Een professionele fotograaf heeft ervaring met het vastleggen van onderwerpen op de juiste manier. Bij Webmyday kun je ook terecht voor verbluffende foto’s die bijdragen aan de professionaliteit van jouw bedrijf. Ik kom graag bij jou langs om al je wensen te bespreken, zodat we foto’s kunnen maken waarmee jij je kunt onderscheiden van de rest. Zo hebben wij ook een mooie fotostudio beschikbaar waar product foto’s gemaakt kunnen worden. Binnen de fotografie pakketten van Webmyday ontvang je goede foto’s voor op je website.  Kijk hier voor meer informatie over onze fotografiepakketten.

Haley van der Vliet
Fotograve

Kom je er zelf niet uit of heb je nog vragen?

Wil je graag meer weten over over dit onderwerp? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.
Onze specialisten helpen je graag verder!

Gerelateerde berichten