Webmyday weet als geen ander hoe belangrijk is om je website veilig te houden. Hacks en aanvallen komen tegenwoordig steeds vaker voor vanuit alle uithoeken van de wereld. Er is vaak hard gewerkt aan het design en de inhoud van jouw website. Zonde, als deze in één klik onbereikbaar is geworden, beschadigd raakt of als er data wordt gelekt. Houd je website veilig door te kiezen voor websitebeveiliging bij Webmyday. 

Wat kun je kwijtraken?

Als organisatie kun je diverse data kwijtraken door een zogeheten hack. Denk daarbij aan klantgegevens, koopgegevens of inloggegevens. Maar ook gevoelige persoonlijke gegevens kunnen gehackt worden; inkomen, adres of betaalgegevens en BSN-nummers. Een aanval of hack kan het imago van het bedrijf enorm schaden. Daarnaast kunnen hackers uw webpagina’s beschadigen of zelfs verwijderen, waardoor u automatisch uw zoekmachine geschiedenis kwijtraakt. Het kan voorkomen dat uw website op de blacklist wordt geplaatst.

Kortom: de schade van een hack kan ontzettend oplopen. Een hack voorkomen is dus zeer belangrijk.

Waarom word je als bedrijf gehackt?

Er zijn verschillende redenen waarom hackers jouw organisatie aanvallen. Ze proberen geld te verdienen aan de hack, ze willen je bestanden overnemen of proberen hun skills uit om beter te worden. Ook kunnen ze vanuit politieke redenen handelen. Dit wordt hacktivism genoemd. Hackers kunnen zich vervelen of willen hun eigen website of doel promoten door redirection links te plaatsen. Het is helaas niet te garanderen dat een website niet gehackt kan worden, tenzij je een partij als zo groot als Facebook bent met meerdere eigen beveiligingsafdelingen. Dit komt doordat hackers niks te verliezen hebben.

“Een sterk wachtwoord is als alleen de voordeur op slot doen en vervolgens alle ramen openlaten”

Wat kun je doen om hacks te voorkomen?

Een sterk wachtwoord is anno 2017 niet meer genoeg om je website te beveiligen. Investeer liever in een goede firewall en SSL-beveiliging.

De lagen: sitegegevens, algemene beveiliging en de wachtwoorden + recaptcha, zijn bij al onze klanten onlangs ingesteld. Wij maken bovendien regelmatig back-ups om de website te beveiligen.

Firewall en SSL-Beveiliging

Binnenkort willen wij gaan starten met beveiliging door de buitenste twee ringen toe te passen. Beveiliging via een firewall en SSL-beveiliging.

Een SSL-beveiliging is echter niet gratis.

Op de hoogte blijven van onze beveiligingsmodules? Schrijf je rechtsboven in voor onze updates!

Gerelateerde berichten