Instagram legt steeds meer de focus op verticale content. Denk aan de reels die momenteel erg populair zijn. De app heeft nu een extra stap genomen in deze ontwikkeling en test bij sommige gebruikers de nieuwe 4:5 lay-out. Dit houdt in dat de vierkante foto’s in de feed worden vervangen voor verticale opties. Dit kan jouw feed een heel ander uiterlijk geven dan oorspronkelijk de bedoeling was! Wij vertellen alles wat je moet weten over deze testfase.

Vierkante foto’s zijn van vroeger

In een interview met The Verge geeft Adam Mosseri (CEO van Instagram) aan dat Instagram bij een kleine groep mensen aan het testen is met deze nieuwe weergave. “Een groot aantal upload hun foto’s verticaal. Vierkant is van vroeger, toen je alleen nog dit formaat kon uploaden op Instagram. Dit is een tijdelijke test, en we zullen luisteren naar alle feedback voordat we echt iets verder gaan uitrollen.”

Voor
Na

Impact voor jouw Instagram feed

Zien jij en je collega’s verschillende feeds? Dit betekent dat ook jouw potentiële klanten verschillen kunnen ervaren in de zichtbaarheid van je foto’s. Als je veel tijd hebt besteed aan het netjes maken van jouw feed kan dit heel vervelend zijn. Teksten en kleuren kunnen nu niet uitlijnen met andere posts, wat het overzicht warrig maakt.

Het kan dus zo maar zijn dat Instagram over enkele maanden de 4:5 lay-out door zal voeren, mits de resultaten positief zijn. Maar wat kun jij doen om je hier op voor te bereiden?

Zorg dat je jouw toekomstige posts alvast upload in het nieuwe formaat. Bekijk opnieuw je content kalender en pas je nieuwe berichten hier op aan. Maak de afbeeldingen in 4:5 formaat (1080 x 1350 pixels) en let hierbij op tekstgebruik. Staat er tekst in je afbeelding? Plaats deze tekst dan in het huidige formaat (1080 x 1080 pixels) zodat het in beide situaties zichtbaar blijft.

Social media ondersteuning door Webmyday

Heb je geen tijd om je eigen social media te onderhouden of wil je daadkrachtige ondersteuning? De social specialisten van Webmyday staan voor je klaar! Aan de hand van jouw missie en visie maken wij toffe content die jouw potentiële klanten zullen aanspreken. Ontdek nu de mogelijkheden.