ISO, Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Wellicht geen term waar je direct enthousiast van wordt, maar niets is minder waar!  Sinds enige tijd zijn wij bezig met het implementeren van ISO binnen Webmyday. Op kort termijn hopen wij gecertificeerd te zijn voor twee normen, namelijk 9001 en 27001. 

De normeringen

Allereerst is het doel om een certificering te halen voor norm ISO 9001. Deze norm staat voor het waarborgen en bewaken van kwaliteit. Hoe zorgen we ervoor dat alle processen die we doorlopen altijd kunnen blijven doorlopen? Denk hierbij aan het waarborgen van kennis. Bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat meerdere medewerkers specifieke functies kunnen uitvoeren. Zo kunnen de processen bij ziekte gewoon doorlopen en kunnen we ervoor zorgen dat onze klanten hier niks van merken.

De tweede norm die we willen gaan behalen, is ISO 27001. Voor een online marketing bureau is dit een hele belangrijke. Bij ons draait alles namelijk om data. Het beveiligen van deze data heeft voor ons de grootste prioriteit. De informatiebeveiliging van onszelf en van onze klanten moet op orde zijn. Zo kunnen we datalekken voorkomen. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren, hebben we daar sterke protocollen voor. Op deze manier weten we dat we altijd op de juiste manier acteren en kunnen we continuïteit garanderen.

Hoe we die gaan behalen

Inmiddels zijn alle processen uitgewerkt, alle plannen opgezet en alle protocollen gemaakt. Dit wordt door onze partner gecontroleerd door middel van een interne audit. 24 februari hebben wij een generale repetitie gehad, voordat wij echt gekeurd gaan worden door een externe auditeur.

De interne audit duurde een volle dag. Onze partner was erg tevreden over onze toewijding aan het proces en het werk dat we tot nu toe hebben verricht. Uiteraard zijn er nog actiepunten uit de audit gekomen. Op dit moment zijn wij hier druk mee bezig zodat we het helemaal op orde hebben voordat wij de externe audit hebben. Vanuit deze audit kunnen wij onze certificeringen behalen. De audit is verdeeld over meerdere dagen, dus we houden jullie graag op de hoogte! To be continued…

Jolijn Bol
Office Manager

Kom je er zelf niet uit of heb je nog vragen?

Wil je graag meer weten over over dit onderwerp? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.
Onze specialisten helpen je graag verder!

Gerelateerde berichten